Nieuws

'Barcelona toont interesse in Aubameyang en wil hem graag huren van Arsenal'

'Barcelona toont interesse in Aubameyang en wil hem graag huren van Arsenal'

21-12-2021 11:30 Laatste update: 12:13

FC Barcelona is geïnteresseerd in Pierre-Emerick Aubameyang en zou in januari al een poging willen doen om de Arsenal-spits te huren tot het einde van het seizoen. Het einde van Aubameyang bij Arsenal lijkt in zicht, nadat zijn aanvoerdersband vorige week werd afgenomen.

Twee weken geleden werd Aubameyang uit de selectie gezet wegens een 'disciplinaire overtreding'. Een aantal dagen later werd bekend dat trainer Mikel Arteta hem de aanvoerdersband had afgenomen. Aangezien de Gabonese spits eind deze maand ook naar de Afrika Cup vertrekt, lijken zijn dagen bij Arsenal geteld.

Barcelona wil graag gebruik maken van de situatie en Aubameyang tijdelijk naar Spanje halen, zo meldt de Daily Mail. Het enige struikelblok is het salaris van meer dan 400 duizend per week, wat voor Barça moeilijk te betalen is in de huidige financiële situatie. Nu Sergio Aguero is gestopt met voetballen wil Barcelona zo snel mogelijk een vervanger inlijven.

Barça zou ook interesse hebben in Manchester United-spits Edinson Cavani, maar United wil de spits graag in Engeland houden. De 34-jarige Uruguayaan heeft nog een contract tot het einde van het seizoen, maar speelt weinig wedstrijden door blessures en de aanwezigheid van Cristiano Ronaldo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!