Nieuws

AZ-trainer Jansen: 'Hobie weet ook dat Mathew Ryan 'een serieuze snuiter' is'

AZ-trainer Jansen: 'Hobie weet ook dat Mathew Ryan 'een serieuze snuiter' is'

12-01-2023 18:57

Hobie Verhulst weet dat hij zijn basisplaats kwijt gaat raken bij AZ. De 29-jarige sluitpost gaat desondanks zijn uiterste best doen om trainer Pascal Jansen te overtuigen van zijn kwaliteiten. 

Verhulst stond woensdag tijdens het bekerduel met Excelsior (1-4-overwinning) nog onder de lat bij AZ, maar weet dat hij op korte termijn gewisseld zal gaan worden voor aanwinst Mathew Ryan. "Ja, dat is balen natuurlijk", zegt hij tegenover het Noordhollands Dagblad. "Ik vind dat ik het dit seizoen goed gedaan heb, al heb ik in de laatste weken voor de winterstop wel wat steekjes laten vallen. Dat wil je niet, maar soms gebeurt dat."

Het verbaast Verhulst niet dat AZ een nieuwe sluitpost heeft aangetrokken. "Dat lijkt me voor een topclub als AZ heel normaal. En ik wist dat ze het gingen doen. Voor mij gaat mijn werk gewoon door: hard werken, het team helpen en de strijd aangaan met Mathew."

De 29-jarige AZ-keeper werd op tijd ingelicht door trainer Jansen. "Hobie wist dat we op zoek waren naar een keeper, dus hij hield rekening met dit scenario. Als het dan uiteindelijk zover is, is het logisch dat je het daar met elkaar over hebt. Hobie weet ook dat Mathew Ryan 'een serieuze snuiter' is, en dat die hem straks gaat vervangen", aldus de oefenmeester van AZ.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!