Nieuws

Buffon krijgt touwtjes in handen: 'Als Parma promoveert, gaat hij sowieso door'

Buffon krijgt touwtjes in handen: 'Als Parma promoveert, gaat hij sowieso door'

12-01-2023 18:39
1

Gianluigi Buffon krijgt de kans om nog anderhalf jaar door te gaan als profkeeper. Volgens de zaakwaarnemer van de keeper van Parma mag de Italiaanse routinier zelf bepalen of hij zijn keepershandschoenen opbergt.

"Aan het eind van dit seizoen gaan we praten met Parma en krijgt Buffon de kans om een besluit te nemen dat het beste voor hem is", aldus zaakwaarnemer Silvano Martina in gesprek met Tuttosport. De Italiaanse sluitpost tekende een contract tot medio 2024 bij de Serie B-club, maar hoeft deze van Parma niet per se uit te zitten als hij zich daar niet goed bij voelt. 

"Als Parma promoveert, gaat hij sowieso door", benadrukt Martina. "Dat voel ik gewoon, hij is nog heel erg competitief. En als dat niet gebeurt, kan hij ook gewoon nog doorgaan, zolang hij zich top voelt. En het bewijs daarvan hebben we gezien tegen Internazionale", doelt de zaakwaarnemer van Buffon op het bekerduel waarin de sluitpost maar weer eens uitblonk.

Parma staat momenteel zesde in de Serie B. Komende zaterdag spelen Buffon en zijn ploeggenoten om 14.00 uur een uitwedstrijd tegen SSC Bari. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!