Transfernieuws

'Borussia Dortmund doet laatste poging om tienertalent te behouden'

'Borussia Dortmund doet laatste poging om tienertalent te behouden'

12-01-2023 15:20

Borussia Dortmund riskeert een transfervrij vertrek van Youssoufa Moukoko en gaat deze week nog in gesprek met de achttienjarige aanvaller. Newcastle United zou vooraan staan om de tiener over te nemen en dat willen Die Schwarzgelben koste wat kost voorkomen.

BILD meldt dat Dortmund zich graag langer wil verbinden met Moukoko en gaat in gesprek om een contractverlenging voor te stellen. De jonge spits brak de afgelopen seizoenen meerdere records en staat op de radar van topclubs. De zaakwaarnemer van Moukoko is inmiddels in Marbella om de gesprekken met de club te starten.

Borussia is van plan Moukoko een contract van vier jaar aan te bieden, waarin de voetballer zes miljoen euro per jaar kan verdienen, met een tekenbonus van tien miljoen euro. In Engeland liggen de bedragen hoger en mag Borussia hopen dat Moukoko niet overzees wordt verleid: Newcastle zou de speler ongeveer negen miljoen euro per jaar bieden. Voor Dortmund is het duidelijk: dit is het laatste bod en anders moet de aanvaller vertrekken.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!