Transfernieuws

'Here we go': Benfica strikt achttienjarig talent van Nordsjaelland

'Here we go': Benfica strikt achttienjarig talent van Nordsjaelland

12-01-2023 14:16 Laatste update: 14:18

Benfica gaat spoedig de komst van Andreas Schjelderup bekendmaken, stelt transferexpert Fabrizio Romano. Het achttienjarige talent heeft de medische keuring achter de rug en komt over van FC Nordsjaelland. 

De vleugelspeler kost de Portugese topclub ongeveer veertien miljoen euro. De Noorse club heeft een doorverkooppercentage van twintig procent weten te bedingen. Schjelderup zou een contract tot 2028 tekenen in Portugal, waarmee Roger Schmidt de slag om het talent heeft gewonnen. 

Schjelderup maakte dit seizoen indruk in de Superligaen en wist tien keer te scoren in zeventien duels. De linksbuiten kan ook uit de voeten als middenvelder en moet dienen als toekomstige versterking voor As Águias. Liverpool zat tot voor kort ook nog in de race om het talent over te nemen.

De Noor komt terecht bij een absolute topclub: Benfica staat met zes punten verschil bovenaan in de Primeira Liga en werd knap groepshoofd in de Champions League. De Portugese club wist zelfs voor Paris Saint-Germain te blijven. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!