Nieuws

UEFA voert VAR in tijdens alle knock-outwedstrijden in de Conference League

UEFA voert VAR in tijdens alle knock-outwedstrijden in de Conference League

12-01-2023 13:21 Laatste update: 13:26

De UEFA heeft besloten de VAR in te zetten bij alle knock-outduels van de Conference League. Bij het creëren van het toernooi werd de videoscheidsrechter alleen ingezet vanaf de halve finales.

De UEFA maakt dat donderdag bekend via de officiële kanalen. De Conference League zag vanaf 2021 het daglicht en werd dat seizoen een extreem lucratief toernooi voor de Nederlandse ploegen. Feyenoord bereikte de finale van het toernooi en samen zorgden de clubs voor een hoog aantal coëfficiënten voor Nederland. Aanvankelijk zou de VAR alleen in de finale worden ingezet, maar dat besluit werd later teruggedraaid. 

De UEFA heeft nu besloten dat voor alle knock-outduels een VAR aanwezig is. AZ is de enige Nederlandse club die overwintert in het toernooi en hoeft als groepswinnaar geen tussenronde te spelen, wat op 16 februari gebeurt. Ajax, PSV en Feyenoord zijn allemaal nog actief in de Europa League. De tegenstander van AZ is pas na de tussenrondes bekend. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!