Nieuws

Ajax-transfer allesbehalve noodzaak voor Rulli: 'Had hij geen probleem gevonden'

Ajax-transfer allesbehalve noodzaak voor Rulli: 'Had hij geen probleem gevonden'

12-01-2023 12:16 Laatste update: 12:26

Roig Negueroles heeft tegenover het Spaanse AS gereageerd op het vertrek van Gerónimo Rulli (30) naar Ajax. De CEO van Villarreal CF verklaart dat de keeper niet per sé weg hoefde, maar dat hij de club wel vroeg het aanbod van de Amsterdammers te accepteren.

Negueroles had de Argentijnse doelman graag langer in de Primera División gehouden. "Het idee was dat Rulli tot het einde van het seizoen zou blijven, maar we kregen een goed bod binnen", aldus de CEO. "De doelman vroeg of we dit konden accepteren."

Ondanks de transferperikelen rondom de keeper is Rulli nooit gaan muiten. "Het klopt dat hij ons niet onder druk heeft gezet. Hij heeft zich ten alle tijden voorbeeldig gedragen. Hij heeft zelfs duidelijk gemaakt dat hij het geen probleem vond als hij moest blijven."

Uiteindelijk maakte Rulli voor circa acht miljoen exclusief bonussen de overstap naar Ajax. Bij Villarreal zijn ze tevreden met de deal. "We hebben tot het einde onderhandeld en een akkoord bereikt dat goed is voor alle drie de partijen. Bovendien hebben we nog een aantal goede doelmannen in de gelederen. Dat hielp ons", doelt Negueroles op de talentvolle Filip Jörgensen en ervaren rot Pepe Reina.

Rulli maakte inmiddels zijn debuut voor Ajax. In de KNVB beker tegen FC Den Bosch hield de Argentijn direct de nul en werd er met 0-2 gewonnen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!