Transfernieuws

'Geen Liverpool of Tottenham: Amrabat heeft voorkeur voor transfer naar Madrid'

'Geen Liverpool of Tottenham: Amrabat heeft voorkeur voor transfer naar Madrid'

12 januari - 11:13 Laatste update: 11:16

Sofyan Amrabat vertrekt ondanks de interesse van Tottenham Hotspur en Liverpool FC liever naar Atlético Madrid. Dat meldt het Franse Foot Mercato.

Mede door een uitstekend WK met Marokko, waarmee Amrabat tot de halve finale geraakte, kan de spelverdeler rekenen op de interesse van vele Europese topclubs. De middenvelder van AC Fiorentina hoopt zelf de stap te kunnen maken en wil het liefst naar Atlético Madrid, ondanks dat ook Tottenham Hotspur en Liverpool FC geïnteresseerd zijn in de controleur.

Amrabat heeft bij Fiorentina nog een contract tot medio 2024, waardoor de Serie A-club een flink geldbedrag voor de 26-jarige middenvelder kan vragen. Atlético zal met de Italianen moeten onderhandelen, wil het Amrabat overnemen van de club.

Tijdens het WK sprak Amrabat zijn bewondering al uit voor Diego Simeone. "Wat Simeone doet, wat hij heeft bereikt... Hij is al jarenlang coach van Atlético de Madrid. Ik hou van zijn speelstijl, hij heeft veel gewonnen en ik heb veel respect voor hem. De spelers in je team zijn fysiek sterk en agressief. Ik speel graag op die manier."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie