Breaking news

'Weghorst lijkt droomstap te maken: contract bij Besiktas per direct ontbonden'

'Weghorst lijkt droomstap te maken: contract bij Besiktas per direct ontbonden'

12-01-2023 10:33 Laatste update: 10:53
1

De overstap van Wout Weghorst lijkt daadwerkelijk te komen. Besiktas heeft donderdag het contract van de spits ontbonden, waardoor niets in de weg staat voor een tijdelijke overstap naar Manchester United.

Het Turkse RTV Spor pakt groot uit met dat nieuws. Weghorst werd van Burnley gehuurd met Besiktas, maar lijkt nu onderweg naar het United van manager Erik ten Hag. Weghorst scoorde de afgelopen week nog tegen Kasimpasa en leek de fans toen al uit te zwaaien. De Nederlander ontbrak bij de laatste training van de Turkse topclub.

Weghorst zou bij United als breekijzer moeten dienen, een rol die Ten Hag momenteel bij geen van zijn spelers kan neerleggen. De Nederlandse spits liet zijn waarde al blijken tijdens het WK in Qatar: Weghorst scoorde twee keer tegen Argentinië in de kwartfinale en dwong daarmee een verlenging af. Weghorst was tot dusver bezig aan een sterk seizoen bij Besiktas en was in zestien wedstrijden goed voor acht goals en vier assists.

De carrière van Weghorst zit nog altijd vol verrassingen. De spits gooide hoge ogen bij AZ tussen 2016 en 2018 en verdiende daarmee een overstap naar VfL Wolfsburg. Na vier jaar in Duitsland ging Weghorst aan de slag bij Burnley, maar de spits kon degradatie van de club niet voorkomen. Weghorst werd sinds vorig jaar juli gehuurd door Besiktas.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!