Transfernieuws

'Rivaal Al-Nassr wil transferstunt overtreffen en wil Messi halen'

'Rivaal Al-Nassr wil transferstunt overtreffen en wil Messi halen'

12-01-2023 10:27

Al-Hilal wil rivaal Al-Nassr overtreffen na de komst van Cristiano Ronaldo en zou een bod hebben gedaan aan Lionel Messi. De Argentijn zou maar liefst 300 miljoen euro per jaar kunnen verdienen bij de Saudische club. 

Al-Hilal wil volgens Mundo Deportivo het Saudische voetbal nog meer op de kaart zetten en wil de Argentijn inzetten als grootste wapen. Na het winnen van het WK is de populariteit van Messi ongekend en zou de aanvaller met afstand de bestbetaalde voetballer ter wereld kunnen worden. Op het moment bezit Ronaldo die positie. Saudi-Arabië wil graag het WK van 2030 organiseren en met de komst van zowel Ronaldo als Messi denkt men die kansen een stuk aanzienlijker te maken.

In Arabische landen wordt de Saudische competitie verreweg het meest gevolgd en is de concurrentie het hoogst. De wedstrijden tussen Al-Hilal en Al-Nassr wordt de Riyad derby genoemd en wordt als de El Clásico van Saudi-Arabië beschouwd. Met de komst van Messi zou Al-Hilal een volgende rivaliteit willen creëren tussen de twee clubs die wereldwijd zou worden gevolgd. Messi en Ronaldo staan 19 januari wellicht al tegen elkaar, wanneer Paris Saint-Germain een oefenduel speelt tegen een samenstelling van spelers van Al-Nassr en Al-Hilal. 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!