Wedstrijdverslag

Manchester City gaat met B-elftal onderuit tegen Southampton in Carabao Cup

Manchester City gaat met B-elftal onderuit tegen Southampton in Carabao Cup

11-01-2023 23:28

Manchester City is met 2-0 onderuit gegaan tegen Southampton. De ploeg van Pep Guardiola ligt daardoor uit de Carabao Cup. Of de Spaanse oefenmeester daar een groot probleem mee heeft, is de grote vraag.

De opstelling van Manchester City verraadde hoe serieus de Engelse grootmacht het toernooi neemt. Nathan Aké, Kevin De Bruyne, Erling Haaland, Rodri, Ederson en Riyad Mahrez, stuk voor stuk namen die normaal gesproken op een basisplaats kunnen rekenen onder Guardiola, begonnen op de bank.

Al in de eerste helft was het Southampton dat niet op de deur bonkte, maar hem open trapte. The Saints stonden na een half uur spelen al met 2-0 voor door doelpunten van Sekou Mara en Moussa Djenepo. Guardiola had genoeg gezien en besloot Aké, De Bruyne, Haaland en Rodri in de tweede helft nog te brengen, maar dat liep op niets uit.

Dat betekent dat er één prijs minder te winnen valt voor City, waar zaterdag een pracht van een wedstrijd voor wacht. De Manchester Derby tegen Manchester United staat dan op het programma op Old Trafford.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!