Wedstrijdverslag

Tiental afwezigen heeft geen impact op Ajax: Amsterdammers schakelen Den Bosch uit

Tiental afwezigen heeft geen impact op Ajax: Amsterdammers schakelen Den Bosch uit

11-01-2023 22:52 Laatste update: 22:54

Ajax heeft zich zonder al te veel inspanning voor de derde ronde van de KNVB-beker geplaatst. De In de stromende regen wonnen de Amsterdammers met 0-2 van FC Den Bosch.

De voortekenen voorafgaand aan het duel waren niet goed voor Ajax. Maar liefst tien spelers die normaal gesproken in de basis kunnen starten ontbraken voor het bekerduel. In de openingsfase van het duel golfde het spel wat op en neer, maar na een kwartier spelen kregen de Amsterdammers de ultieme mogelijkheid om op voorsprong te komen. Dusan Tadic mocht het vanaf de stip proberen na een overtreding van Dino Hallilovic. De Serviër schoot onberispelijk binnen: 0-1.

Na het doelpunt was het Den Bosch dat licht van zich afbeet, maar erg gevaarlijk werd het niet. Ajax werd dat op zijn beurt nog wel een keer voor de rust. Na een terug ingebrachte hoekschop was het Calvin Bassey die vanaf één meter voor de doellijn over kopte.

Na rust maakte de landskampioen al snel een einde aan de aspiraties van de Brabanders. Kenneth Taylor ontving de bal vlak buiten de zestien en passeerde doelman Wouter van der Steen met een bekeken schuiver. De middenvelder moest dit alleen wel bekopen met een gele kaart, nadat hij zich richting de camera’s en het Den Bosch-publiek keerde: 0-2.

Het duel bloedde daarna een beetje dood, maar aan de kant van Ajax waren er nog twee heuglijke momenten. Olivier Aertssen en Jorrel Hato maakten hun debuut voor de Amsterdammers.

Aanstaande zaterdag wacht een pittigere kluif voor Ajax. FC Twente komt dan op bezoek in de Johan Cruijff Arena.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!