Wedstrijdverslag

Cambuur slachtoffer van bekerstunt, Heerenveen, NEC en Emmen bekeren verder

Cambuur slachtoffer van bekerstunt, Heerenveen, NEC en Emmen bekeren verder

11-01-2023 22:12 Laatste update: 22:24
1

SC Cambuur is het slachtoffer geworden van de welbekende KNVB-beker-stunt. De Friezen gingen met 1-0 onderuit tegen de amateurs van De Treffers. SC Heerenveen bekert door ten koste van FC Volendam, NEC rekende af met Almere City en FC Emmen was te sterk voor VVV-Venlo.

De Treffers – SC Cambuur: 1-0

Elk jaar zit hij er wel een keer bij: de welbekende bekerstunt. Dit seizoen is het Cambuur overkomen tegen de amateurs van De Treffers. De Friezen wisten een in de eerste helft opgelopen achterstand niet meer te boven te komen. De treffer op zich zelf was wonderschoon, Bergkampiaans zelfs!

Door het verlies stapelen de problemen voor de net aangestelde Sjors Ultee zich op. De oefenmeester verloor afgelopen week al met 0-3 van FC Volendam in eigen huis en ligt nu dan ook uit het bekertoernooi. Slechter kan je niet starten.

SC Heerenveen – FC Volendam: 2-0

SC Heerenveen was woensdagavond de sterkste in het Eredivisie-affiche tegen FC Volendam. In het Abe Lenstra Stadion werd het 2-0 voor de ploeg van Kees van Wonderen. De afgelopen winter teruggekeerde Pelle van Amersfoort en Sydney van Hooijdonk zorgden voor de doelpunten.

Almere City – NEC: 0-4

NEC had geen kind aan Keuken Kampioen Divisie-club Almere City. De ploeg van Rogier Meijer won met klare cijfers van het elftal van Alex Pastoor. Oussama Tannane, Elayis Tavsan, Pedro Marques en Anthony Musaba zorgden voor de Nijmeegse treffers. Met name de openingsgoal van Tannane was bijzonder fraai.

VVV-Venlo – FC Emmen: 2-3

FC Emmen won weliswaar, maar van harte ging het niet tegen VV-Venlo. De club in Drenthe kon pas in de allerlaatste minuut zegevieren in Limburg. Bij rust stond het 0-2 door goals van Vlak en Diemers. VVV kwam nog knap terug tot 2-2, maar in de laatste seconden zorgde Araujo voor de bevrijding.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!