Nieuws

Schreuder ziet opvallend patroon bij zieken en stelt wat Wijndal moet verbeteren

Schreuder ziet opvallend patroon bij zieken en stelt wat Wijndal moet verbeteren

11 januari - 21:15
0

Alfred Schreuder ziet een patroon ontstaan in de griepgolf van Ajax. De Ajax-trainer heeft opgemerkt dat het vooral de WK-gangers zijn die zich momenteel ziek voelen. Ook ging Schreuder nog even in op de situatie rondom Owen Wijndal.

Ajax moet de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch spelen zonder tien spelers die goed genoeg zijn voor de basiself, waar vijf spelers griep van hebben. Het gaat om Steven Berghuis, Steven Bergwijn, Kenneth Taylor, Jurriën Timber en Edson Álvarez. De overeenkomst? Het kwintet ging naar het WK in Qatar.

"Het gaat beter met de jongens, maar ze zijn nog niet bij ons in training. De WK-gangers lijken problemen te hebben met hun weerstand. We snappen niet hoe het kan dat het meerendeel WK-gangers zijn die de klachten hebben", aldus Schreuder bij ESPN, die wel hoopvol was over een aantal spelers richting Twente-thuis. "We hopen dat één of twee jongens het gaan halen, maar dat moeten we afwachten. Brobbey heeft kunnen lopen, dus we gaan ervan uit dat hij erbij is tegen Twente."

Wijndal
Ook Owen Wijndal verscheen afgelopen weekend negatief in de media. De van AZ gehaalde verdediger stond ondanks de vele afwezigen niet in de basis tegen NEC. Schreuder verklaarden nog eens waarom. "Ik vind dat als je zo talentvol bent je meer mag laten zien. Dat weet hij ook", aldus de oefenmeester, die vandaag wel plek voor hem heeft. "Vandaag mag hij het weer laten zien, hij had sowieso gespeeld. Hij moet alleen over die linkerkant domineren."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie