Wedstrijdverslag

AZ heeft geen kind aan Excelsior en neemt revanche ondanks blunderende Verhulst

AZ heeft geen kind aan Excelsior en neemt revanche ondanks blunderende Verhulst

11-01-2023 21:01

AZ heeft zich zonder al te veel problemen geplaatst voor de derde ronde van de KNVB-beker ten koste van Excelsior. De Alkmaarders namen revanche in het Van Donge & De Roo Stadion door met 1-4 te winnen.

Eerder dit seizoen werd het 2-1 voor Excelsior in de Eredivisie, maar de krachtsverschillen waren woensdagavond duidelijk zichtbaar. AZ kwam al snel op een 1-0 voorsprong via een knappe goal vanaf buiten de zestien, waarna het toch even fout ging voor de ploeg van Pascal Jansen. Hobie Verhulst – die de Alkmaarders met Matthew Ryan een nieuwe doelman zagen aantrekken – ging hopeloos in de fout. Reda Kharchouch profiteerde ervan, waardoor de 1-1 op het bord stond.

Toch was het AZ dat de stand al snel weer recht wist te breien. Dani de Wit was de gelukkige. De middenvelder kopte een mooie assist van Vangelis Pavlidis goed binnen: 1-2. Nog voor rust werd het zelfs nog mooier voor AZ. Jesper Karlsson ontsnapte aan de aandacht van de Rotterdamse defensie en schoot de 1-3 binnen.

In de tweede helft trapte AZ wat op het gaspedaal, maar wisten ze het meegereisde publiek toch nog één keer te laten juichen. Het was Pavlidis die dit keer geen knappe assist gaf, maar een knappe goal wist te maken. De Griek speelde een verdediger uit op de achterlijn en werkte vanuit een moeilijke hoek binnen.

Aanstaande zondag wacht een op papier lastigere klus voor de Alkmaarders. De uitwedstrijd tegen SC Heerenveen staat op het programma. Excelsior speelt de Rotterdamse dreby op Het Kasteel tegen Sparta Rotterdam.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!