Nieuws

'Neem Maguire, die durfde uit pure schaamte zijn kinderen niet meer aan te kijken'

'Neem Maguire, die durfde uit pure schaamte zijn kinderen niet meer aan te kijken'

11 januari - 16:47 Laatste update: 16:52
0

Op mentale problemen heerst in de voetballerij een taboe, maar Edson Braafheid (39) en Gianni Zuiverloon (36) proberen daar verandering in te brengen. Het duo bespreekt in de podcast Building Bridges onder meer de situatie van Harry Maguire bij Manchester United.

"In topsport zijn we met van alles bezig", begint Braafheid, geciteerd door het Algemeen Dagblad. "Met conditioneel fit raken, tactische en technische analyses. Behalve dan met die paar centimeter in je hoofd, de hersenen. Die vergeten we nogal eens. En precies daar valt nog enorm veel progressie te boeken."

"Neem Harry Maguire, die sinds zijn komst naar Manchester United met nogal wat kritiek te maken kreeg", vervolgt Braafheid. "Ik las ergens dat hij uit pure schaamte zijn kinderen niet meer durfde aan te kijken, zo schuldig voelde hij zich ten opzichte van hen. En dit alleen maar omdat hun vader op sociale media voortdurend werd weggezet als miskoop, als nutteloze kracht."

"En dan is dit nog maar één voorbeeldje, hè, van waarom het bedrijven van topsport nu veel lastiger is dan pakweg twintig jaar geleden", vervolgt Braafheid. "Eén klik op je telefoon en de bagger over jou als persoon druipt vanzelf over je heen. Probeer dan nog maar eens vertrouwen te houden in jezelf. Echt, dat is zo makkelijk niet. Daar kun je als topsporter goed hulp bij gebruiken. Ik had die hulp als profvoetballer althans dolgraag gehad."

In The King of Manchester-podcast passeert Maguire ook regelmatig de revue. Luister hem hier:

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie