Nieuws

Ten Hag maakt grote indruk bij United: Als je dat niet doet, dan lig je eruit

Ten Hag maakt grote indruk bij United: "Als je dat niet doet, dan lig je eruit"

11-01-2023 14:29

Tom Heaton is diep onder de indruk van de manier waarop Erik ten Hag Manchester United leidt. Toch baalt de 36-jarige keeper van het geringe aantal speelminuten dat hij van de Nederlander krijgt.

Voor het eerst dit seizoen mocht de Heaton zijn opwachting maken tijdens het duel met Charlton Athletic (3-0 zege). Dat hij lang heeft moeten wachten op zijn kans, viel hem zwaar. "Het was frustrerend om niet te spelen", vertelt de goalie aan The Athletic. "Ik was er altijd klaar voor, maar ik wist dat de kansen beperkt op speeltijd beperkt zijn. Als je een kans krijgt zoals vanavond (dinsdag, red.), wilde ik die grijpen. Ik heb er intens van genoten."

In de aflevering van The King of Manchester-podcast van deze week boog René Eijkelkamp zich over de vraag wat Erik ten Hag nou precies zo'n succesvolle manager maakt.

De Engelsman draait al sinds 2002 mee bij Manchester United - op enkele periodes bij andere clubs na - en werkte met de nodige verschillende managers. Ten Hag maakt indruk op hem. "Hij heeft een duidelijke boodschap gebracht en duidelijke lijnen gesteld van wat acceptabel is en wat niet. Hij legt verantwoordelijkheid bij iedereen. Als je de grens overschrijdt, is hij er om je weer op je plek te zetten."

Daarmee is Ten Hag volgens Heaton de keyfactor in het huidige succes dat United doormaakt. "We bekijken het van wedstrijd tot wedstrijd. Zijn sterkste punt is om in te schatten wat acceptabel is en wat niet acceptabel is. Dat draagt hij op een bepaalde manier uit. Dat maakt volgens mij echt het verschil. Als er discipline is bij de spelers, weet je dat je niet over de streep moet gaan. Als je dat wel doet, lig je eruit."

The Athletic-journalist Laurie Whitwell was in de aflevering van vorige week te gast en vertelde onder meer over de positieve manier waarop de Engelse pers tegen het functioneren van Erik ten Hag aankijkt.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!