Nieuws

'Promes betaalde in Ajax-tijd gigantische 'boete' aan zware drugscrimineel'

'Promes betaalde in Ajax-tijd gigantische 'boete' aan zware drugscrimineel'

11 januari - 12:49 Laatste update: 15:12

Quincy Promes heeft een boete van 250.000 euro betaald aan drugscrimineel Siegfried 'Piet' Wortel, volgens justitie. Dat nieuws openbaart Het Parool op basis van een bron.

Het OM zit de Spartak Moskou-aanvaller al langer op het spoor. Promes wordt onder meer verdacht van poging tot doodslag, huiselijk geweld, afpersing en deelname aan een criminele organisatie en zou daarnaast tijdens zijn periode bij Ajax (2019-2021) een kwart miljoen euro aan Wortel betaald hebben.

In bovenstaande video van VoetbalNieuws wordt er ingegaan op de huidige situatie van Promes.

Dit zou Promes gedaan hebben nadat er in 2019 400 kilo cocaïne van de Surinaamse drugsdealer was geript. Wortel wordt onder meer verdacht door het OM van twee liquidaties: hij zou betrokken zijn geweest bij de moord op oud-prof Kelvin Maynard op 18 september 2019 voor een brandweerkazerne in Amsterdam-Zuidoost en bij de liquidatie van Genciël 'Genna' Fenner in september 2019 op Curaçao.

Die twee moorden zouden weer verband hebben gehouden met de gestolen 400 kilo cocaïne. 'In het kader van de diefstal zou voetballer Quincy Promes, die toen bij Ajax speelde, een boete van 250 duizend euro aan Wortel hebben betaald', schrijft Het Parool. 'Dit zou, volgens het Openbaar Ministerie, blijken uit informatie van het Team Criminele Inlichtingen (TCI) van de politie.'

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s