Nieuws

Al-Nassr komt met statement over mogelijke betrokkenheid Ronaldo bij WK-lobby

Al-Nassr komt met statement over mogelijke betrokkenheid Ronaldo bij WK-lobby

11-01-2023 08:09 Laatste update: 11:35

Al-Nassr wil niets weten van de mogelijke inzet van Cristiano Ronaldo rondom het binnenhalen van het WK van 2030 naar Saoedi-Arabië. Sinds de Portugees naar zijn nieuwe club vertrok, ontstaan de verhalen over zijn betrokkenheid.

'We willen graag verduidelijken dat, in tegenstelling tot sommige nieuwsberichten, het contract van Cristiano Ronaldo met Al-Nassr geen verbintenissen inhoudt voor een WK-bod', aldus de club in een statement op Twitter. 'Zijn belangrijkste focus ligt op Al-Nassr en om met zijn ploeggenoten samen te werken de club te helpen succes te behalen.'

Ronaldo verdient in Saoedi-Arabië om en nabij de 200 miljoen euro. Omdat het land over zeven jaar het WK wil organiseren, ontstonden de geruchten over de mogelijke betrokkenheid van de 37-jarige aanvaller bij de lobbyprocedure. Net als het WK in Qatar staat een mogelijk toernooi in de oliestaat ter discussie wegens de schending van mensenrechten. Bovendien zou de betrokkenheid van Ronaldo extra pikant zijn, omdat ook Portugal zich samen met Spanje en Oekraïne kandidaat heeft gesteld.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!