Nieuws

De Ligt baalt nog steeds van bijrol op WK met Oranje: 'Zoals iedere voetballer'

De Ligt baalt nog steeds van bijrol op WK met Oranje: 'Zoals iedere voetballer'

11-01-2023 07:43 Laatste update: 11:37

Matthijs de Ligt baalt er nog steeds van dat hij tijdens het WK in Qatar nauwelijks speelminuten kreeg onder bondscoach Louis van Gaal. Na de openingswedstrijd tegen Senegal was de verdediger van Bayern München plots zijn basisplaats kwijt.

De Ligt keert deze week terug in Qatar, als hij met de Duitsers op trainingskamp is. Hij stelt er op een persconferentie 'zoals iedere voetballer' mee te hebben gezeten. De 23-jarige is tevreden over zijn eerste seizoenshelft maar eist meer van zichzelf. "Ik weet dat ik nog beter kan en ik hoop dat ik mijn niveau hoger kan leggen. Hier in Qatar ben ik al veel sterker geworden."

Door de blessure van de Franse Lucas Hernández is de kans groot dat De Ligt in de komende maanden een grote defensieve rol zal gaan spelen bij de ploeg van trainer Julian Nagelsmann. De Nederlander vindt dat hij en de andere Fransman, Dayot Upamecano, elkaar achterin goed aanvullen. Op links lijkt plek te zijn vrijgemaakt voor de kwaliteiten van oud-Ajacied Daley Blind.

Bayern München hervat de Bundesliga volgende week vrijdag om 20.30 uur met de uitwedstrijd tegen RB Leipzig. De Zuid-Duitsers zijn met 34 punten koploper van de Duitse competitie, op vier punten voorsprong van SC Freiburg. In februari wachten in de Champions League twee onderlinge krakers tegen Paris Saint-Germain.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!