Nieuws

Simons toont beterschap in tweede Sparta-ontmoeting: 'Ik speelde toen ook slecht'

Simons toont beterschap in tweede Sparta-ontmoeting: 'Ik speelde toen ook slecht'

11-01-2023 07:04 Laatste update: 11:40

Xavi Simons was dinsdagavond weer eens goud waard voor PSV. De jonge middenvelder scoorde in de met 1-2 gewonnen bekerwedstrijd tegen Sparta Rotterdam en was in de slotfase ook nog dichtbij zijn tweede van de avond. Hij toonde naar eigen zeggen beterschap ten opzichte van zijn spel in de vorige onderlinge ontmoeting en spreekt over het Nederlands elftal en het gemis van Cody Gakpo.

Afgelopen zaterdag lukte winnen van Sparta namelijk nog niet. PSV was in de Eredivisie in eigen huis niet bij machten. Het bleef steken op een 0-0 gelijkspel. "Ik speelde toen ook slecht", zo zegt Simons tegen het Algemeen Dagblad. "Dat weet ik zelf ook. Gelukkig ging het nu beter." In de slotfase was hij nog dicht bij zijn tweede van de avond. "Ik werd naar beneden getrokken, maar wilde hem wel maken. Daarom ging ik niet naar de grond. Toen kreeg ik kramp. Ik snap wel dat ik werd gewisseld, want het seizoen is nog lang. Er komen nog veel mooie wedstrijden aan."

Op het WK in Qatar maakte de rijzende ster van PSV zijn debuut in Oranje. In de achtste finale tegen de Verenigde Staten mocht hij invallen. Hij vertelt veel leuke berichten te hebben gekregen en veel te hebben geleerd. "Ik heb gezien hoe spelers als Virgil van Dijk en Frenkie de Jong zo'n toernooi beleven. Zij verslappen niet en geven altijd honderd procent. Met zulke ervaringen kan ik wat en die draag ik mee in mijn rugzak."

Simons speelde in het Nederlands elftal uiteraard samen met zijn inmiddels oud-teamgenoot, Cody Gakpo. Hij vertrok in december naar Liverpool. De 19-jarige gunt zijn vriend die transfer, maar vindt het tegelijkertijd ook jammer. "Hij was zo belangrijk met al zijn doelpunten en assists. Maar we moeten zonder hem verder. Het is niet anders."

In de slotfase van de bekerwedstrijd kwam Simons nog hard in botsing met notabene de grensrechter. Hij kan er bij ESPN wel om lachen. "Is dat gefilmd? Ik zag hem inderdaad niet. Dat was wel een flinke beuk."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!