Nieuws

Letsch haalt hard uit: 'Met marchanderen berooft Nijhuis ons van penalty'

Letsch haalt hard uit: 'Met marchanderen berooft Nijhuis ons van penalty'

20-12-2021 16:55

Thomas Letsch heeft hard uitgehaald naar Bas Nijhuis. De trainer van Vitesse vindt dat zijn ploeg een strafschop is onthouden en beschuldigt de 44-jarige scheidsrechter van 'marchanderen'.

Sparta-verdediger Tom Beugelsdijk beging zaterdag bij een 1-2 stand een overtreding op Loïs Openda in de thuiswedstrijd tegen Vitesse, maar Nijhuis en de VAR grepen niet in. Dat zorgt voor frustratie bij Letsch, die zijn ploeg uiteindelijk gelijk zag spelen (2-2). "Dat die combinatie dit niet ziet en ook niet optreedt, is onvoorstelbaar", zegt Letsch tegen de Gelderlander. "Wij hebben niet goed gevoetbald. Dat staat voorop. Maar we hadden gewoon een strafschop moeten krijgen. We zijn daar beroofd."

De Duitser baalt stevig en vindt het 'moeilijk te verteren'. "Dat moment met Openda kán gewoon niet. Ik heb me vaak ingehouden. Maar ik vind dat ik nu iets moet zeggen. We kunnen er niets tegen doen. Dit is voor de KNVB. Maar dit kan toch niet?" Hij haalt aan dat Vitesse vorig seizoen in het duel met Sparta ook al werd benadeeld door Nijhuis, die toen een handsbal over het hoofd zag. "Fouten maken we allemaal, wij ook. Maar de regels naleven is wel belangrijk. Dit is een nieuwe, grote fout. Dat zijn wel kostbare missers."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!