Transfernieuws

'FC Groningen kan belletje van Spors verwachten: Genoa wil Strand Larsen'

'FC Groningen kan belletje van Spors verwachten: Genoa wil Strand Larsen'

20-12-2021 16:40

Jörgen Strand Larsen staat in de belangstelling van Genoa. De 21-jarige aanvaller van FC Groningen kan de eerste winterse versterking worden van technisch directeur Johannes Spors en trainer Andriy Shevchenko, meldt La Gazzetta dello Sport.

Dat Genoa aan de Noor denkt, is niet verrassend. Spors was tot voor kort werkzaam bij Vitesse en kent hem daardoor goed. Volgens de roze sportkrant heeft de Italiaanse laagvlieger nog geen contact opgenomen met Groningen, maar naar verwachting moet Strand Larsen ongeveer vijf miljoen euro kosten. Hij ligt nog tot medio 2024 vast bij de Trots van het Noorden.

Strand Larsen maakt de laatste weken een sterke indruk. In de laatste zes Eredivisie-duels scoorde hij vijf keer. Bovendien denkt Genoa dat hij zich makkelijk zal aanpassen in Italië, aangezien hij in het seizoen 2017/2018 een jaar op huurbasis in de jeugd van AC Milan speelde. Die club besloot hem toen niet definitief aan te trekken. In september 2020 nam Groningen hem wel over van Sarpsborg voor ongeveer één miljoen euro.

Genoa kan een aanvallende impuls goed gebruiken. Il Vecchio Balordo staat momenteel achttiende in de Serie A. De nieuwe Amerikaanse investeerders trokken Spors en Shevchenko aan om het nieuwe beleid vorm te geven en de weg omhoog in te slaan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!