KNVB beker: FC Twente heeft geen kind aan Telstar, Rots uitblinker met dubbelslag

10-01-2023 20:38

FC Twente heeft in de tweede ronde van de KNVB beker eenvoudig afgerekend met Telstar. De Tukkers wonnen in eigen huis met 3-1.

Twente begon sterk aan het duel met Telstar. Al snel kreeg de ploeg uit Enschede een kans via Sem Steijn, maar zijn inzet werd gekeerd door Ronald Koeman jr. Daarna dook de ploeg van Ron Jans steeds vaker voor de goal van de zoon van de bondscoach van Oranje op.

Eerst miste Twente nog een kans via Mathias Kjølø, maar later was het alsnog raak. Aanvaller Daan Rots brak de ban op aangeven van Steijn. Vijf minuten later was het vlak voor rust nogmaals raak voor Twente. Wederom was het Rots die attent was in de rebound, waardoor Twente met een 2-0 voorsprong de kleedkamers op kon zoeken.

Na rust bleef Twente zoals verwacht de bovenliggende partij. In de 67e minuut maakte Virgil Misidjan er op aangeven van Manfred Ugalde 3-0 van. Één minuut later deed Telstar via Thomas Oude Kotte wat terug. Het bleek uiteindelijk de laatste treffer van het duel tussen de Eredivisieclub en de Keuken Kampioen divisionist.