Nieuws

Henry ontkent open sollicitatie België: 'Is belangrijk dat waarheid verteld wordt'

Henry ontkent open sollicitatie België: 'Is belangrijk dat waarheid verteld wordt'

10-01-2023 18:57 Laatste update: 19:05

Thierry Henry heeft de geruchten rondom zijn open sollicitatie tegenover de Belgische bond ontkend. De Rode Duivels zijn op zoek naar een nieuwe bondscoach na het vertrek van Roberto Martínez.

Henry is een van de mogelijke opvolgers van de inmiddels bij Portugal aangestelde Martínez. Onder meer Romelu Lukaku en Toby Alderweireld zouden de aanstelling van Henry wel zien zitten. In de Belgische pers werd geschreven dat de Fransman zijn interesse bij de bond kenbaar zou hebben gemaakt.

Tegenover Sky Sports ontkent de oud-aanvaller deze geruchten. "Ik wil duidelijk te maken dat ik nooit contact heb gelegd met de Belgische bond om mijn diensten als bondscoach aan te bieden", aldus Henry. "Dat in tegenstelling tot wat er geschreven is. Het is belangrijk dat de waarheid verteld wordt."

Eind januari hoopt de Belgische bond een nieuwe bondscoach te hebben aangesteld. Onder meer Hervé Renard en Andrea Pirlo worden genoemd als potentiële opvolgers van Martínez.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!