Transfernieuws

'Ajax bedingt geen optie tot koop en gaat Brobbey alleen huren van Leipzig'

'Ajax bedingt geen optie tot koop en gaat Brobbey alleen huren van Leipzig'

20-12-2021 16:09

Brian Brobbey is hard op weg naar Ajax, maar de huurdeal met RB Leipzig bevat geen optie tot koop. Dat weet De Telegraaf-verslaggever Mike Verweij, die denkt dat het vrijwel zeker is dat de negentienjarige spits terugkeert in Amsterdam. 

"Het papierwerk wordt in orde gemaakt. Er moeten nog wat details worden besproken, maar de kans dat de transfer doorgaat is 98 procent", zegt de clubwatcher in de voetbalpodcast van de krant.

Leipzig wilde aanvankelijk niet meewerken aan een snel vertrek van Brobbey, die afgelopen zomer transfervrij werd overgenomen van de Nederlandse kampioen. "Maar die jongen wilde zo graag terug naar Amsterdam", legt Verweij uit. "Bij Leipzig is ook doorgedrongen dat hij daar echt niet wilde blijven. Bij Ajax willen ze het ook heel graag, maar wat ik wel hoorde is dat het alleen om een huur gaat. Er is geen optie tot koop."

Verweij vermoedt wel dat Ajax in de komende maanden alsnog zal proberen om Brobbey definitief over te nemen van de Bundesliga-topclub. "Uiteindelijk zullen ze die extra maanden misschien alsnog gebruiken om over een verkoop te onderhandelen, maar vooralsnog wordt hij dus alleen gehuurd voor een half jaar."

Zaakwaarnemer Mino Raiola liet zich ook al positief uit over een terugkeer van Brobbey naar de Amsterdammers. "Ajax laat echt zien dat ze hem terug willen. Als Ajax hem terughaalt, is dat echt omdat ze hem gaan gebruiken", zei hij bij Studio Voetbal.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!