Transfernieuws

'Nieuwe optie voor Moukoko: jaarsalaris van 9 miljoen euro (!) in het verschiet'

'Nieuwe optie voor Moukoko: jaarsalaris van 9 miljoen euro (!) in het verschiet'

10-01-2023 16:15 Laatste update: 16:17
1

Newcastle United heeft zich in de strijd om het toptalent Youssoufa Moukoko gemengd, meldt SPORT1-verslaggever Patrick Berger op Twitter. De interesse zou mondeling al kenbaar zijn gemaakt aan Borussia Dortmund.

De situatie van de jonge Duitse international houdt de gemoederen bezig bij BVB. Moukoko beschikt over een contract dat deze zomer verloopt. De onderhandelingen verlopen moeizaam, waardoor het er (voorlopig) nog niet naar uitziet dat de aanvaller gaat bij tekenen in het Signal Iduna Park.

Mocht het niet tot een verlenging komen, dan is deze transferperiode de laatste kans voor Borussia Dortmund om nog een bedrag over te houden aan Moukoko. Volgens Berger hebben The Magpies een transfersom van liefst dertig miljoen euro over om de pijlsnelle linkspoot in te lijven. Voor Moukoko ligt er een jaarsalaris van negen miljoen euro klaar.

In de 'komende dagen' zal er opnieuw gesproken worden door Borussia Dortmund met de entourage van Moukoko in de hoop een snelle oplossing te vinden. De altijd nog maar achttienjarige spits zou zelf nog altijd de voorkeur hebben voor een langer verblijf bij de Bundesliga-topclub.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!