Transfernieuws

AZ neemt tijdelijk afscheid van Koopmeiners, Excelsior bedingt optie tot koop

AZ neemt tijdelijk afscheid van Koopmeiners, Excelsior bedingt optie tot koop

10-01-2023 13:13 Laatste update: 13:17

Excelsior heeft de komst van Peer Koopmeiners afgerond. De middenvelder komt op huurbasis over van AZ Alkmaar. De Rotterdammers hebben tevens een optie tot koop bedongen.

"Ik heb in de zomer al gesprekken gevoerd met Excelsior", reageert Koopmeiners op de clubsite. "Het verhaal over hoe de club werkt om jonge spelers zich te laten ontwikkelen, sprak me toen al enorm aan. Na gesprekken met AZ heb ik toen besloten om nog een half jaar in Alkmaar te blijven. Gezien het aantal speelminuten in de eerste seizoenshelft wilde ik nu graag alsnog de stap maken naar een andere club. Zo kwam ik weer in contact met Excelsior. Het gevoel was nog steeds heel goed en na wat gesprekken met Niels van Duinen en trainer Marinus Dijkhuizen was ik er snel uit."

Ook technisch manager Niels van Duinen is blij met de komst van Koopmeiners. "Wij zijn blij dat we Peer per direct op huurbasis kunnen toevoegen aan onze selectie, waarbij we in samenspraak met AZ een koopoptie hebben kunnen bedingen voor komende zomer. Door de blessure van Yassin Ayoub waren we op zoek naar een versterking voor het middenveld. We hebben in de zomer al met Peer gesproken en wilden hem toen al graag hebben."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!