Transfernieuws

Kogel al snel door de kerk: Vitesse haalt oud-PSV'er Isimat transfervrij binnen

Kogel al snel door de kerk: Vitesse haalt oud-PSV'er Isimat transfervrij binnen

10-01-2023 12:46 Laatste update: 12:55
3

Vitesse heeft Nicolas Isimat-Mirin transfervij binnen weten te halen. De Fransman zat zonder club na zijn vertrek bij Sporting Kansas City en tekent een contract tot medio 2024. 

"Het was mijn wens om terug te keren naar Nederland, waar ik nog altijd een huis heb met mijn gezin", reageert Isimat-Mirin op de clubsite. "Vitesse voelt voor mij als de juiste bestemming. Het is niet alleen een mooie club met fanatieke supporters, maar ook de club van mijn oud-trainer Phillip Cocu. Ik kijk ernaar uit om weer met hem samen te werken. Met z’n allen gaan we voor een goede tweede seizoenshelft."

Technisch directeur Benjamin Schmedes is in zijn nopjes met de komst van Isimat. "Wij hebben hiermee een mooie kans op de markt benut. Naast zijn defensieve kwaliteiten brengt Nicolas ons ervaring en volwassenheid, hetgeen we op dit moment goed kunnen gebruiken. Mooi meegenomen is dat hij een transfervrije status had", aldus Schmedes, die benadrukt dat de Fransman niet direct in actie zal kunnen komen voor de Arnhemmers. "Omdat Nicolas midden oktober zijn laatste wedstrijd heeft gespeeld, zal hij nog wat tijd nodig hebben om volledig speelklaar te zijn."

Een debuut in de Gelderse derby lijkt dus in ieder geval te vroeg te komen. Zondag speelt Vitesse om 12.15 uur in eigen huis tegen NEC Nijmegen. 

Bienvenue, Isi 💛🖤#Vitesse #BienvenueIsi

— Vitesse (@MijnVitesse) January 10, 2023

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!