Jansen na sterke serie AZ: 'Laten we er nu voor zorgen dat we dit volhouden'

Jansen na sterke serie AZ: 'Laten we er nu voor zorgen dat we dit volhouden'

20-12-2021 15:39 Laatste update: 15:58
Eredivisie 0 Reacties

AZ neemt het dinsdag in de laatste wedstrijd voor de winterstop op tegen FC Groningen in eigen huis. Trainer Pascal Jansen bespreekt de eerste seizoenshelft en is op zijn hoede voor de wedstrijd tegen de Trots van het Noorden.  

In gesprek met het clubkanaal bespreekt de oefenmeester de prestaties van zijn ploeg in de eerste seizoenshelft. "We hebben de weg omhoog gevonden, maar zijn nog steeds drukdoende om ervoor te zorgen dat we samen stabieler gaan presteren", doelt de trainer op de teleurstellende seizoenstart. "Laten we er nu vooral voor zorgen dat we dit eerst volhouden. Voor ons is het nog lang niet goed genoeg." 

Jansen blikt terug op de 2-0 verloren ontmoeting tegen FC Groningen eerder dit seizoen. "Wij verzuimden toen in het eerste kwartier één of twee keer af te drukken. Doe je dat wel, dan krijg je waarschijnlijk een meer open wedstrijd. Slaag je daar niet in, dan versterk je Groningen in hun spelopvatting en strategie, die niet oneerbiedig bedoeld gefocust is op ontregelen."

Over zijn kans als hoofdtrainer bij AZ is Jansen nog steeds erg te spreken. "Toen ik in december vorig jaar deze job mocht gaan doen, heb ik mij voorgenomen er vooral super van te blijven genieten. Dat doe ik ook, ongeacht wat er gebeurt. Of het nu goed gaat of even wat minder: ik wil overal lessen uit trekken en er intens van genieten." 

AZ won de laatste zes officiële duels en staat op de zesde plaats in de Eredivisie met 29 punten. De ploeg van trainer Danny Buijs staat op de twaalfde plek en verzamelde tien punten minder dan de Noord-Hollanders. 

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie