Nieuws

'Periode van Braaf bij Borussia Dortmund komt na een half jaar alweer tot eind'

'Periode van Braaf bij Borussia Dortmund komt na een half jaar alweer tot eind'

10-01-2023 10:44

Jayden Braaf heeft zichzelf in een lastig parket gewerkt bij Borussia Dortmund, melden Duitse media. De 20-jarige Nederlander mag zijn heil na een half jaar alweer elders gaan zoeken.

Afgelopen zomer werd bekend dat Braaf geen toekomst meer had bij Manchester City en dus ging Borussia Dortmund met hem aan de haal. Dat is uitgelopen op een groot fiasco aangezien het sportief gezien niet echt voor de wind ging maar ook buiten het veld niet op rolletjes liep, weet Kicker.

Volgens het Duitse medium hield Braaf zich niet aan de afspraken en regels. 'Er wordt gezegd dat hij vaak te laat is gekomen, waaronder voor een trainingskamp naar Azië met het eerste elftal. Dortmund heeft hem meerdere malen gestraft, maar zonder succes', klinkt het.

Buiten het gebrek aan discipline zou Braaf ook nog op een andere manier irritatie hebben opgewekt tijdens een trainingskamp in Belek. De aanvaller zou een 'lusteloze en arrogante' indruk hebben gemaakt. Dat alles maakt dat Dortmund hem vaarwel wil zeggen. Lang hoeft de speler waarschijnlijk niet te zoeken naar een nieuwe werkgever: het Italiaanse Hellas Verona zou aan hem denken.

Braaf doorliep de gehele jeugdopleiding van Ajax en vertrok in 2018 naar Manchester City, waar hij nooit wist door te breken. Afgelopen zomer stond de aanvaller ook in de belangstelling van Feyenoord.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!