Nieuws

'Bond volgt advies van spelers niet op, kans op aanstelling Henry is 'klein''

'Bond volgt advies van spelers niet op, kans op aanstelling Henry is 'klein''

10-01-2023 09:03

De kans dat Thierry Henry de volgende bondscoach van België wordt, lijkt klein. Meerdere Belgische spelers hebben zich positief uitgelaten over de voormalig topspits en huidig assistent, maar daar gaat de bond niet in mee.

De deadline voor aanmeldingen is maandagavond om 23:59 uur verstreken. Volgens Het Nieuwsblad is Henry zelf zeer geïnteresseerd in de positie en heeft Titi zich ook gemeld voor de klus, maar zou de bond niet geloven dat Henry de ploeg naar een hoger niveau kan tillen. Hervé Renard zit ook bij de groep geïnteresseerden. De 54-jarige Fransman was op het WK actief met Saudi-Arabië en zou nu meer in het Belgische project boven het geld verkiezen.

De naam van voormalig FC Twente-trainer Michel Preud'homme is ook gevallen, maar de 64-jarige Belg lijkt geen kandidatuur te hebben ingestuurd. Ook Andrea Pirlo lijkt geïnteresseerd, maar het palmares van de trainer Pirlo strijkt niet met de ambities van de Belgische bond. Henry is sinds mei 2021 assistent-trainer van België. Of de 123-voudig Frans international assistent blijft wanneer een andere bondscoach wordt gekozen, is onbekend.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!