Interview

Van Bronckhorst blij bij Rangers: Het is voor mij een geweldige stap

Van Bronckhorst blij bij Rangers: "Het is voor mij een geweldige stap"

20-12-2021 15:16 Laatste update: 15:54

Giovanni van Bronckhorst heeft gereageerd op zijn eerste weken als hoofdtrainer bij Rangers FC. De Nederlandse oefenmeester bespreekt zijn overgang naar de Schotse topclub en de systeemwijziging die hij heeft doorgevoerd.  

In de uitzending van Rondo blikt de manager terug op zijn wittebroodsweken als coach waar hij een verleden als speler heeft. "Het is voor mij een geweldige stap. Vier weken geleden, het voelt als vier maanden. We hebben acht wedstrijden in 23 dagen gespeeld." 

"We hebben nu voor het eerst een week geen wedstrijd. Het is een mooie overstap en ik ben blij met de resultaten." De ploeg uit Glasgow wist onder de leiding van de voormalig Feyenoord-coach liefst zeven van de eerste acht wedstrijden te winnen. Alleen het bezoek aan Olympique Lyon eindigde in een 1-1 gelijkspel in de Europa League. In liefst zes wedstrijden werd de nul gehouden en de voorsprong op aartsrivaal Celtic bedraagt al zeven punten.  

De voormalig aanvoerder van het Nederlands elftal is in zijn nopjes met zijn nieuwe trainersklus. "Het gaat goed. Ik ben er blij mee. Met name voor de club en de spelers. Voor de spelers is het ook een hele overstap. Met Gerrard die naar Aston Villa is gegaan. Er zit energie en plezier in het spel. Gerrard heeft geweldig werk geleverd." 

"Ik ben een trainer met een ander systeem. De grootste verandering is dat ik met buitenspelers ben gaan spelen. Er zijn spelers in de selectie met die kwaliteiten", legt de coach uit.  Over het niveau van de ploegen in Schotland is Van Bronckhorst positief. "Het is een fysieke competitie. Celtic en Rangers steken er bovenuit. Er zijn een aantal subtoppers met iets minder niveau. Het zijn tot nu toe allemaal geen gemakkelijke wedstrijden geweest." 

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!