Nieuws

Ajax-debutanten trots: 'Het zou heel mooi zijn om in de Arena te spelen'

Ajax-debutanten trots: 'Het zou heel mooi zijn om in de Arena te spelen'

09-01-2023 23:51

Christian Rasmussen en Kian Fitz-Jim zijn blij met hun officiële debuut in Ajax 1. Het tweetal mocht zondagmiddag in de teleurstellende uitwedstrijd tegen NEC (1-1) invallen.

"Het was voor mij een heel mooi moment om mijn debuut te maken. Mijn vader zat op de tribune en was heel erg blij", zegt Rasmussen op de clubsite van Ajax. "Ik dacht voorafgaand aan de wedstrijd dat de kans aanwezig was. Maar toen het al de 85ste minuut was, dacht ik dat het niet meer ging lukken."

Fitz-Jim is ook ontzettend blij met zijn debuut. "Ik had het in het begin van het seizoen als doelstelling gezet. Dat het nu uitkomt, is mooi", zegt de middenvelder. "Ik had geen spanning in mijn hoofd, maar ik voelde in mijn lichaam dat ik een beetje overspannen was. Mijn benen voelden best zwaar. Maar toen ik erin kwam, ging alles weg, was mijn hoofd leeg en kon ik gewoon door."

Het tweetal hoopt dit seizoen nog meer minuten te maken in de Amsterdamse hoofdmacht. 'Ik wil meer minuten maken en mezelf nog meer laten zien. Steeds meer, totdat ik hopelijk een keer een basisplaats krijg", aldus Rasmussen. "Ik denk dat ik gewoon door moet gaan met waar ik mee bezig ben. Het zou heel mooi zijn om in de Arena te spelen. Dat is wel een doel", vult Fitz-Jim aan.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!