Nieuws

Bescheiden Botman droomt van Oranje-oproep: 'Ik wil het heel graag'

Bescheiden Botman droomt van Oranje-oproep: 'Ik wil het heel graag'

09-01-2023 21:53 Laatste update: 21:54

Sven Botman heeft het ontzettend naar zijn zin bij Newcastle United. De 22-jarige centrumverdediger hoopt dankzij zijn goede prestaties dit seizoen op een uitverkiezing bij Oranje.

"Ik denk dat je niet kunt zeggen dat het een slecht begin is", zegt een bescheiden Botman in de uitzending van Rondo op Ziggo Sport. "Het is dit seizoen echt een teamprestatie. Ik heb nog niet eerder meegemaakt dat de wissels en iedereen eromheen zo met elkaar bezig zijn. Iedereen heeft hetzelfde doel voor ogen en iedereen werkt keihard."

Aan tafel bij Rondo zijn de heren ervan overtuigd dat de verdediger van Newcastle United zich dit seizoen in de kijker heeft gespeeld bij de nieuwe bondscoach Ronald Koeman. "Dat is een topic dat nu een beetje gaande is. Op dit moment zijn er veel goede centrale verdedigers en ik ben ook wel realistisch dat het niveau heel hoog ligt. Maar ik draai nu gewoon een goed seizoen en uiteindelijk is het aan de trainer. Ik wil het heel graag", aldus Botman.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!