Nieuws

Openda hoopt op Henry: 'Daarom denk ik dat hij de juiste keuze zou zijn'

Openda hoopt op Henry: 'Daarom denk ik dat hij de juiste keuze zou zijn'

09-01-2023 21:37

Loïs Openda hoopt dat Thierry Henry de nieuwe bondscoach van België wordt. Roberto Martínez besloot na het teleurstellende WK in Qatar te vertrekken bij de Rode Duivels, waardoor de Belgische voetbalbond op zoek is naar een nieuwe bondscoach.

De roep om Henry als nieuwe bondscoach van België wordt steeds groter. Verschillende internationals hebben zich al uitgesproken in de Belgische pers. "Net zoals andere ploegmaats al eerder hebben laten uitschijnen, vind ik ook dat Thierry Henry de nieuwe bondscoach moet worden", zegt Openda op de persconferentie, opgetekend door Het Nieuwsblad.

"Hij kent het team al, heeft een goede mentaliteit en de nodige ervaring", vervolgt Openda. "Dat is wat we nodig hebben en daarom denk ik dat Henry de juiste keuze zou zijn voor de nationale ploeg."

De voormalig Vitesse-aavaller laat weten goed op te kunnen schieten met Henry. "Bovendien heb ik een goede verstandhouding met hem. Omdat hij zelf een erg goede aanvaller was in zijn actieve carrière, kan ik nog veel leren van hem. Tot hiertoe heeft hij me al veel tips gegeven en als hij hoofdcoach wordt, zal hij dat alleen maar blijven doen."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!