Opinie

Dunne spoeling in Ajax-selectie: 'Er zitten 13-, 14- en 15-jarigen op de bank'

Dunne spoeling in Ajax-selectie: 'Er zitten 13-, 14- en 15-jarigen op de bank'

9 januari - 19:02 Laatste update: 19:06
0

De selectie van Ajax is veel te mager, stelt Valentijn Driessen. De chef-voetbal van De Telegraaf vraagt zich af of Alfred Schreuder er goed aan doet om een kleinere selectie als uitgangspunt te nemen.

Tegen NEC waren de personele problemen duidelijk zichtbaar bij Ajax. Zowel Steven Bergwijn, Steven Berghuis als Mohammed Kudus zaten niet bij de selectie waardoor er een jonge bank beschikbaar was gesteld met jeugdspelers Joel Hato, Silvano Vos en Olivier Aertssen.

"Normaal besteed je niet zo veel aandacht aan de bank van Ajax, maar wel als er vijftien, veertien of dertienjarige kinderen op zitten", stelt Driessen met een gechargeerde ondertoon in de podcast van de ochtendkrant. "Afgelopen vrijdag gaf Schreuder een persconferentie. Ze hadden heel goed geëvolueerd de afgelopen maanden over hoe ze verder gaan en één van de uitgangspunten was een kleinere selectie. Nou dit is het gevolg. Er zijn twee man ziek en er zitten allemaal tieners op de bank die nog nooit op de bank hebben gezeten, laat staan dat ze minuten hebben gemaakt voor Ajax."

"De enige met ervaring zijn Lucca, waar het niveau te hoog voor is, en Wijndal, die niet levert", gaat de journalist verder, die wat er nu staat te weinig vindt. "Dan wordt de spoeling wel heel dun. Is dat dan wel de juiste keuze geweest als je nu al in de situatie komt bij de start van de tweede seizoenshelft. Straks krijg je én beker én Europees voetbal én competitie. Dan kan je wachten op een aantal blessures, dit is veel te mager", besluit hij.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

 

Plaats een reactie