Transfernieuws

'Streep door de rekening voor Lukaku: Inter twijfelt aan langer verblijf van Belg'

'Streep door de rekening voor Lukaku: Inter twijfelt aan langer verblijf van Belg'

09-01-2023 16:09

Groot nieuws uit Italië: volgens La Gazzetta dello Sport twijfelt Internazionale aan een langer verblijf van Romelu Lukaku in Milaan. De Belgische aanvaller wordt door de Nerazzurri gehuurd van Chelsea en lijkt in 2023 terug te keren bij zijn eigenlijke broodheer

In de eerste plaats zou de fysieke gesteldheid van Lukaku een reden tot zorg zijn. De beresterke aanvaller miste een groot gedeelte van de eerste seizoenshelft door blessureleed en ook het bekerduel met Parma van dinsdag in de strijd op de Coppa Italia gaat Lukaku missen door een nieuwe knieblessure.

Zijn tweede periode in dienst van Inter is weinig succesvol: verder dan twee doelpunten in acht wedstrijden kwam de Rode Duivel nog niet. Lukaku is een bijzonder prijzige investering: het huren van de Belg kost inclusief salariskosten zo'n twintig miljoen euro per jaar. Voor een nieuwe huurperiode moet Inter in het seizoen 2023/24 eenzelfde bedrag reserveren.

Clubeigenaar Steven Zhang en coach Simone Inzaghi zouden in nadrukkelijk overleg zijn om de situatie van Lukaku te bespreken. Op Stamford Bridge lijkt er weinig toekomst te zijn voor de rechtspoot. De Antwerpenaar werd in de zomer van 2021 nog voor de duizelingwekkende transfersom van 113 miljoen euro door Chelsea gekocht van Inter.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!