Spaanse media zien De Jong falen in aanvallende rol: 'Hij moest daar voor boeten'

09-01-2023 10:38
1

Frenkie de Jong werd zondagavond na een uur gewisseld in de topper tussen FC Barcelona en Atlético Madrid, zo zagen ook de Spaanse media. De middenvelder stond niet op zijn geliefde positie.

Verwacht werd dat Sergio Busquets een plek op de bank zou kregen tegen Atlético Madrid, maar niets was minder waar. De 34-jarige middenvelder speelde midweeks nog 120 minuten tegen Intercity CF in de Copa del Rey (3-4), maar begon gewoon in de meest defensieve rol op het middenveld. Dat is nou net de positie waar De Jong voor de WK-stop op uitblonk. 'Op deze positie komt hij niet tot zijn recht', vervolgt de krant over de Nederlander in de wat meer aanvallende rol. 'Hij wist het verschil niet te maken en gaf het team niet de creativiteit die het nodig had. Hij moest daarvoor boeten.'

Sport is wat milder voor De Jong, die volgens de krant deels faalde. ‘Hij hielp Busquets in de opbouw en was verdedigend belangrijk, maar aanvallend maakte hij het verschil niet. In de tweede helft begon hij niet goed en besloot Xavi om de onvermoeibare Franck Kessié te brengen.’

Marca zag dat de Oranje-international een interessant duel uitvocht op het middenveld. ‘De Jong zat midden in een interessante strijd met Koke, maar tegen Atlético Madrid kon hij aanvallend niet belangrijk zijn. Hij heeft het spel geen diepte gegeven zoals hij dat wel kan. Hij heeft zich meer gewijd aan defensieve taken.

Ondanks de tegenvallende prestaties van de Nederlanders won Barcelona de wedstrijd in Madrid. Het werd 0-1 door een doelpunt van Ousmane Dembélé. Memphis Depay bleef de hele wedstrijd op de bank.