Nieuws

Cillessen doet Ajax pijn met goed optreden: 'Was helemaal niet met revanche bezig'

Cillessen doet Ajax pijn met goed optreden: 'Was helemaal niet met revanche bezig'

09-01-2023 08:25

Jasper Cillessen was zondag de uitblinker bij NEC tijdens het gelijkspel met Ajax. De doelman stond tegenover zijn oude club, maar was zelf niet bezig met die connectie. 

NEC hield een punt over in eigen huis tegen de Amsterdammers en dat kwam mede door Cillessen, die enkele keren goed antwoord bood op kansen van Ajax. In gesprek met ESPN blikt de sluitpost terug op het duel. "Ik was helemaal niet met revanche bezig. Ik ben bezig met NEC. Ik heb een te lange winterstop gehad en was blij dat de competitie vandaag weer begon. Ik probeer elke week te genieten en het elftal te helpen." 

Cillessen blijft bescheiden na de wedstrijd en stelt dat het nodige geluk er ook bij kwam kijken. "Er kwam ook wel geluk bij kijken. Al die ballen kwamen binnen mijn bereik. Als ze de bal in het zijnet hadden gekopt, dan was ik klaar. Maar het is leuk dat het zo uitpakt. Natuurlijk zijn die reddingen op de kopballen van Álvarez leuk, maar daar sta ik ook voor", is het nuchtere antwoord. 

Met de wissel van de wacht bij de bondscoaches wordt de kans op een nieuwe uitnodiging bij Oranje ook groter voor Cillessen. De doelman, die al eerder onder Ronald Koeman op het doel stond, wil geen voorspellingen doen. "Dat moet je aan de bondscoach vragen. Ik zit er zelf lekker in en dat is het belangrijkste. Deze middag heeft me een heel goed gevoel gegeven", besluit Cillessen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!