Sensatie in de Serie A: Milan geeft voorsprong weg tegen Roma, Napoli loopt uit

08-01-2023 23:26

AC Milan sluit de week met een kater af na het 2-2 gelijkspel tegen AS Roma. De Milanezen stonden tot drie minuten voor het verstrijken van de reguliere speeltijd nog met 2-0 voor, maar gaven de voorsprong weg.

Nummer twee AC Milan won afgelopen week met 1-2 van Salernitana en zag koploper Napoli punten verspelen tegen Internazionale (1-0 verlies), maar ziet de Napolitanen nu weer uitlopen na een zege bij het Sampdoria van Sam Lammers en Bram Nuytinck (0-2).

I Rossoneri kwam in de eerste helft op voorsprong via een kopbal van Pierre Kalulu. In het tweede helft zag het er al snel nog rooskleuriger uit, aangezien Tommaso Pobega een goed uitgevoerde counter tot doelpunt verzilverde. Hij maakte zijn eerste Serie A-doelpunt voor Milan.

In minuut 87 maakte Roma het duel weer spannend via Roger Ibañez. Het vuur was duidelijk terug bij de ploeg van José Mourinho, dat in het slotstuk van de wedstrijd tot een explosie leidde. Tammy Abraham stond op de goede plek om de 2-2 op het scorebord te zetten.

Door het puntverlies van Milan ziet het niet alleen Napoli weglopen, maar ook Juventus dichterbij komen. Zo dichtbij zelfs dat de twee clubs gelijk in aantal punten staan en daarmee de tweede plaats in de Serie A delen.