Wedstrijdverslag

Extreem pijnlijke avond voor Chelsea: Manchester City wint met speels gemak

Extreem pijnlijke avond voor Chelsea: Manchester City wint met speels gemak

08-01-2023 19:22 Laatste update: 19:24

Manchester City heeft zich geplaatst voor de volgende ronde in de FA Cup door in eigen huis keihard uit te halen tegen Chelsea: 4-0. De gastheren waren in het eigen Etihad Stadium oppermachtig tegen de weerloze bezoekers uit Londen en wonnen probleemloos.

Al vroeg in het duel werd duidelijk dat het dolende Chelsea een zware middag tegemoet zou gaan in Manchesteer. De formatie van Pep Guardiola - met diverse sterkhouders zoals Erling Haaland op de bank - dicteerde het spel. Het was Riyad Mahrez die de score met een fantastische vrije trap opende. 

De Algerijn nam vanaf een meter of 28 plaats achter de bal en krulde de bal met veel gevoel langs de weerloze Chelsea-doelman Kepa Arrizabalaga. Een aantal minuten later was het opnieuw raak voor The Citizens toen Julián Álvarez aan mocht leggen voor een penalty na een onhandige handsbal van Kai Havertz. 

Nog voor de theepauze werd het krachtsverschil verder in de score uitgedrukt door toedoen van Phil Foden. Na een wervelende teamaanval over diverse schijven was het een kwestie van intikken voor de jonge Engelsman.

In de tweede helft ging het voet iets van het City-gaspedaal af, maar werd er toch nog één keer gescoord. Opnieuw ging de bal op de stip. Ditmaal mocht Mahrez aanleggen en de linkspoot bleef rustig: 4-0.

Chelsea verkeert in dramatische vorm en won slechts één van de laatste acht duels. Manchester City is dankzij de superieure overwinning zeker van de vierde ronde in het kader van de FA Cup.

Bekijk hieronder de doelpunten uit het duel:

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!