Transfernieuws

'Ronaldo en Weghorst brengen transfercarrousel op gang: Besiktas bezig met spits'

'Ronaldo en Weghorst brengen transfercarrousel op gang: Besiktas bezig met spits'

08-01-2023 19:08

Besiktas lijkt voor te sorteren op een voortijdig afscheid van Wout Weghorst. De Turkse topclub onderhandelt volgens Footmercato met Vincent Aboubakar. De Kameroener moet de nieuwe spits worden, nadat zijn contract bij Al Nassr beëindigd is.

Aboubakar was overbodig (en te duur) verklaard na het aantrekken van Cristiano Ronaldo door de Saudische club, waardoor zijn contract ontbonden werd. Weghorst hintte zelf al eerder nadrukkelijk op een vertrek bij De Adelaars door na het maken van de 2-0 tegen Kasimpasa bij het juichen de woorden 'bye bye' te zeggen tegen de Turkse fans. De Nederlander is volgens diverse internationale media hard op weg naar Manchester United.

Mochten beide partijen elkaar weten te vinden in een overeenkomst, dan is het voor Aboubakar de derde keer in zijn loopbaan dat hij gaat uitkomen voor Besiktas. Eerder speelde hij in de seizoenen 2016/17 en 2020/21 al voor de Turkse grootmacht. Gemeten over die twee periodes kan hij uitstekende statistieken overleggen: in 67 wedstrijden was het 35 keer raak voor de aanvaller.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!