Opinie

Pasveer reageert op aantrekken Rulli: Dat Ajax naar de toekomst kijkt, is goed

Pasveer reageert op aantrekken Rulli: "Dat Ajax naar de toekomst kijkt, is goed"

8 januari - 18:26

Remko Pasveer lijkt door de komst van Géronimo Rulli veroordeeld tot een rol op het tweede plan. De Ajax-doelman stelt zich nuchter over de transfer van de Argentijn en heeft nog niet met Alfred Schreuder gesproken over zijn situatie.

NEC wist de Amsterdammers zondag op 1-1 te houden in De Goffert, tot afgrijzen van Pasveer. "Ik baal absoluut", zegt de keeper tegen ESPN. "Er waren alleen een paar ballen tussendoor en voor de rest had ik niets te doen. Verdedigend stond het heel goed. Het was solide vanuit achteruit en gaven niets weg. We veroverden ook snel de bal. Ik denk eigenlijk dat het heel goed was."

Vervolgens wordt Pasveer gevraagd of hij de nieuwe tweede keeper van Ajax is nu Rulli naar Amsterdam is gekomen. "Dat weet ik niet. Ik heb nog niets gehoord van de trainer. We gaan het zien. Ik doe mijn uiterste best en ik ben iemand die nooit opgeeft. Het is aan de trainer die duidelijkheid moet verschaffen. Vooralsnog heb ik niets gehoord. Ik ga door met hetgeen wat het doel is dit seizoen: het kampioenschap halen."

Wat zijn eerste indruk is van zijn dertigjarige kersverse concurrent? "Rulli is nog niet speelgerechtigd, dat is moeilijk om iets over te zeggen. Ik heb al een keer met hem getraind. Het is een goede gozer. Daar is niets mis mee. Het zal moeten blijken. Hetgeen dat het best is voor Ajax moeten we doen. Dat ze naar de toekomst kijken is goed. Je leeft voor de mooie momenten en daar train je hard voor."

Dat Pasveer ook op het WK in Qatar tweede viool speelde, is iets waar hij mij kan leven. "De bondscoach maakt een keuze en dat heb je te accepteren. Qua ervaring was het zeker mooi, maar het is wel jammer dat je niet speelt."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie