Nieuws

Ancelotti ziet Hazard als een 'wapen' voor tweede seizoenshelft

Ancelotti ziet Hazard als een 'wapen' voor tweede seizoenshelft

20-12-2021 11:49

Carlo Ancelotti heeft gereageerd op het onverwachte puntverlies van Real Madrid in eigen huis tegen Cádiz (0-0). De oefenmeester bespreekt de basisplaats van Eden Hazard - die voor het eerst in drie maanden tijd vanaf het begin meedeed - en stipt het gemis van Luka Modric op het middenveld aan.  

Ancelotti is tevreden met de instelling van zijn ploeg. "Ik ga mijn team niet om meer vragen. We hebben het geprobeerd, maar we hebben niet gewonnen", reageert hij tegenover de camera's van Movistar. Het gelijkspel weet de Italiaanse trainer aan een gebrek aan opties voorin. "Deze wedstrijd vroeg om aanvallers met andere kenmerken. Dat betekent overigens niet dat ik Benzema wil veranderen. Nooit van mijn leven", voegt de coach er snel aan toe.  

Hazard speelde voor het eerst in negentig dagen tijd weer eens vanaf het begin mee. "Aan de rechterkant is hij het niet zo gewend. Hij combineerde veel met Karim. Hij is een wapen voor het tweede deel van het seizoen", voorziet Ancelotti nog een belangrijke rol voor de Rode Duivel.

Dat Modric node werd gemist, was duidelijk tijdens de teleurstellende remise. "Luka is een zeer belangrijke speler voor ons. We moeten goed voor ons zelf zorgen, want gezondheid is het belangrijkst. Dit virus moeten we allemaal samen bestrijden." Naast de Kroatische Ballon d'Or-winnaar van 2018 mistte Ancelotti nog vijf andere spelers en zijn assistent-trainer Davide Ancelotti wegens coronabesmettingen.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!