Nieuws

De Jong over gemis Gakpo: 'Tuurlijk missen we hem, maar dat moeten we opvangen'

De Jong over gemis Gakpo: 'Tuurlijk missen we hem, maar dat moeten we opvangen'

07-01-2023 23:40

PSV speelde zaterdagavond in eigen huis teleurstellend met 0-0 gelijk tegen Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren beginnen het jaar daarom met een valse start. Aanvoerder Luuk de Jong stelt dat het gemis van Cody Gakpo meeweegt, maar wil het niet als excuus gebruiken.

"Natuurlijk missen we Gakpo. Hij was onze topscorer en gaf de meeste assist. Ik kan moeilijk zeggen dat we hem niet missen. Ieder team zou dat hebben. Desondanks moeten we het opvangen en deze thuiswedstrijd winnen", aldus De Jong na afloop tegen ESPN.

Winnen gebeurde dus niet. PSV creëerde aanvallend veel te weinig. "We hebben wat kansjes gehad, maar geen grote. Sparta deed het goed en zat er kort op. We moeten meer kwaliteit brengen en soms ook extra energie. Vuile meters voor elkaar maken, betere afstemming, dat soort dingen. Dat ontbrak af en toe en dan valt het balletje niet meteen goed. Het was gewoon te slap vandaag."

Door de remise loopt PSV het risico verder achterop te lopen in de titelstrijd. Koploper Feyenoord heeft momenteel twee punten meer en komt morgen nog in actie tegen FC Utrecht. Nummer drie Ajax gaat dan op bezoek bij NEC.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!