Nieuws

Van Nistelrooij na remise: 'Alleen in het eerste kwartier kwam het eruit'

Van Nistelrooij na remise: 'Alleen in het eerste kwartier kwam het eruit'

07-01-2023 23:27
2

Ruud van Nistelrooij is teleurgesteld na het 0-0 gelijkspel van PSV tegen Sparta Rotterdam. De Eindhovenaren wisten in eigen huis geen potten te breken. Volgens hun trainer werd er veel te weinig gecreëerd om aanspraak te maken op een overwinning.

"Het was uiteindelijk niet goed genoeg om de wedstrijd te winnen. Dan ben je afhankelijk van VAR-momenten zoals bij Jordan Teze. Ik vond het een penalty, maar daar moeten we het niet in zoeken", aldus Van Nistelrooij tegenover ESPN.

PSV was zonder Cody Gakpo aanvallend bleu, en dat is opvallend. "We creëren te weinig. Sparta verdedigde tegelijkertijd goed en compact. Het positiespel was niet goed genoeg om kansen te creëren. Het was echt te weinig vandaag. Het is een geheel van elkaar aanspelen en op het juiste moment dieplopen. Dan ga je nog va banque spelen, want ik had het idee dat we vergaten om de druk te houden. Het is teleurstellend dat je na weken met elkaar te hebben gewerkt het er niet goed uit komt. Dat was eigenlijk alleen in het eerste kwartier het geval."

Joey Veerman werd na dik een uur spelen naar de kant gehaald en was daar duidelijk ontstemd over. Volgens zijn trainer is dat normaal. "Hij gaat zitten en baalt dat de wedstrijd zo loopt, dat lijkt me gewoon. Of ik handgebaren heb gezien? Nee."

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!