Liverpool verzuimt te winnen in FA Cup bij debuut Gakpo, return tegen Wolves wacht

07-01-2023 23:07

Het is Liverpool bij het debuut van Cody Gakpo niet gelukt om te winnen van Wolverhampton. Op Anfield Road werd het in een vermakelijke bekerwedstrijd 2-2. De Nederlander was wel meteen van waarde met een assist.

Liverpool moest het zonder de geblesseerde Virgil van Dijk doen en kwam na 26 minuten zeer ongelukkig op achterstand. Doelman Alisson Becker wilde een medespeler in de voeten aanspelen, maar trof in plaats daarvan tegenstander Gonçalo Guedes op zijn weg. De Portugees kon eenvoudig binnentikken.

Zo eenvoudig als de goal van Wolverhampton was, zo prachtig uitgedokterd was de gelijkmaker van Liverpool. Na een uitstekende pass van Trent Alexander-Arnold schoot Darwin Núñez fraai raak. Het bleek een opmaat naar meer. Een kleine tien minuten na rust kwam de thuisploeg op voorsprong. Gakpo had daar een groot aandeel in met een diepe bal op Mohamed Salah, die uiteindelijk via een hoofd van een verdediger voor de voeten van de Egyptenaar belandde. Hij rondde koelbloedig af.

Met het nodige geluk kwam Wolverhampton na een uur spelen weer op gelijke hoogte. Hwang Hee-Chan werkte de bal na snel positiespel bij de eerste paal binnen. Verdere doelpunten vielen er niet. Zodoende speelt Liverpool binnenkort de return in Wolverhampton om de bepalen wie er naar de volgende ronde van het oudste Engelse bekertoernooi gaat.