Nieuws

Gakpo maakt debuut: Klopp laat aanwinst starten in bekerwedstrijd tegen Wolves

Gakpo maakt debuut: Klopp laat aanwinst starten in bekerwedstrijd tegen Wolves

07-01-2023 20:13
1

Cody Gakpo mag zaterdagavond zijn debuut gaan maken voor Liverpool. De van PSV overgekomen aanvaller start in de basis in de bekerwedstrijd tegen Wolverhampton die om 21.00 uur begint.

Liverpool betaalde maar liefst zestig miljoen euro voor de rijzende Oranje-ster. In de Eredivisie was Gakpo het afgelopen halfjaar al onnavolgbaar. In veertien competitiewedstrijden maakte hij negen doelpunten en was hij goed voor twaalf assists. Op het WK in Qatar was Gakpo met drie goals de grote man in de equipe van bondscoach Louis van Gaal. Prestaties die The Reds ervan overtuigden de pas 23-jarige Eintovenaar te contracteren. Hij start tegen de Wolves samen met Mohamed Salah in Darwin Núñez in de aanval.

Liverpool staat momenteel op de zesde plaats in de Premier League. Dat is uiteraard onder het verwachtingspatroon dat bij de club hoort. "Er waren makkelijkere momenten om naar Liverpool te komen", aldus manager Jürgen Klopp eerder over Gakpo. "Vorig jaar waren we rond deze tijd zo goed als gekwalificeerd voor de Champions League. Dit jaar kunnen we dat niet garanderen, maar Cody heeft er nooit naar gevraagd."

"Van tijd tot tijd vragen spelers: denk je dat je de Champions League kunt halen? Maar hij kan zelf de ranglijst zien, dus hij wist dat het een moeilijke beslissing zou worden. Ik vind het goed dat hij niet op een rijdende trein wil springen, maar de trein wil duwen. Dat is fijn voor hem, want het helpt je in je leven."

Opstelling Liverpool: Alisson; Alexander-Arnold, Matip, Konaté, Robertson; Fabinho, Thiago, Henderson; Gakpo, Salah, Núñez.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!