Nieuws

'Debuut Ronaldo eindelijk nabij, Al-Nassr maakt ruimte en schrijft Kameroener uit'

'Debuut Ronaldo eindelijk nabij, Al-Nassr maakt ruimte en schrijft Kameroener uit'

07-01-2023 19:19

Het debuut van Cristiano Ronaldo bij Al-Nassr is dan eindelijk nabij. De Saoedische club heeft ruimte gemaakt door Kameroener Vincent Aboubakar uit te schrijven, waardoor Ronaldo erbij kan.

In Saoedi-Arabië is het namelijk niet toegestaan om meer dan acht buitenlandse spelers in de officiële selectie te hebben. Mocht de 37-jarige Portugees willen spelen, dan was een uitschrijving van een huidige speler noodzakelijk. Al-Riyadh meldt dat dat met Aboubakar is gebeurd.

De eerste wedstrijd van Ronaldo in het geelblauwe shirt zal daarom hoogstwaarschijnlijk op 22 januari gaan plaatsvinden tegen Al-Ettifaq. In de tussentijd staat de topper tegen Al-Shabab nog op de rol, maar door een schorsing bij Manchester United mag hij ook dan nog niet meespelen.

De toekomst van Aboubakar in de oliestaat lijkt dan ook over en uit. De oud-spits van onder meer FC Porto wordt onder andere aan het Manchester United van Erik ten Hag gelinkt, uitgerekend de oude ploeg van Ronaldo.

Wil jij als eerste op de hoogte zijn van al het VoetbalNieuws? Zorg dan dat je de app download (Android of Apple) en je pushmeldingen aan hebt staan, dan doen wij de rest!